Tuesday, June 12, 2012

Segment : Team Follow Back by AmerCorner

Assalamualaikum....

Arini saya nak ajak korang...korang....dan korang yang tersinggah kat blog saya ni untuk join satu segmen ni...

SEGMEN NI untuk mereka dan saya juga sebenarnya yang ingin menambah bilangan pembaca blog...Yela, bosan gak kalau tulis something tapi takde pun yang nak kutuk ke pe ke kan??? hakhakhak....Nak join segment ni???Jom cekidaut camne...Ikut step ye ???

Step 1: Follow and like facebook Blog Sponsor masterzuheir ....dan alyajane (ni wajib ye??)...Hajat saya nak show kat korang bukti saya dah follow and like tergendala dek sebab line internet slow cam siput...haihhh...

Step 2: Buat satu entry (Create new post) dan letak banner di atas...Worry less, copy je .gif images tu...Done...

Step 3: Pastikan tajuk entry korang ialah 
Segment : Team Follow Back byAmerCorner   ......jangan nak mengada buat tajuk len, tak pasal je kene reject, hahahahha....

Step 4: Nyatakan bilangan follower semasa korang join segmen ni...Saya hanya ada seorang follower sahaja buat masa ni...Lagipun ini ialah blog kedua saya selepas saya tidak puas hati dengan url blog saya yang dulu...Tak perlu malu dan segan dengan bilangan follower korang sebab itu korang join segmen ni ye kan???

Step 5: Letak button di bawah ni kat sidebar blog korang...

Tak wajib, tapi letak jela, bukan berat mana pun button berkenaan....

Step 6: Tinggalkan url entry korang kat SINI....nak tinggalkan kat entry saya pun boleh saya jenguk blog korang...hehehehhe...

Step 7: Buat satu bloglist khas untuk korang listkan senarai follower yang follow korang melalui segmen ni....Done...

Step 8: Tag kawan-kawan korang untuk sebarkan pasal segmen ni...

Step 9: Letak widget follower so senang la peserta lain nak follow blog korang....

Step 10: Last sekali korang boleh la jadi sporting sikit dengan PERGI LAWAT BLOG PESERTA LAIN dan tinggalkan url blog korang kat sana....Buat masa ni ada 78 peserta sahaja.....Tapi make sure korang tengah free la untuk blogwalking tu...

Selain dari korang boleh tambah follower, ada juga hadiah yang disediakan.....

tarikh tutup segment  30.june.2012
Hadiah2 untuk peserta yang mengumpul paling banyak follower akan memenangi. 
3 peserta dipilih ...
1. Domain for one year. 
2. Topup Rm10 
3. Topup Rm10 
Jadi, marilah menyertai segemen ini dan marilah mengembangkan lagi komuniti blog....Sekian.....

47 comments:

  1. blas kunjungan ,
    dtang dri segmen yg sama ..
    done follow

    ReplyDelete
  2. nice blog..//done follow..hit back

    http://sigadiscorneto.blogspot.com/

    dri segmen sme

    ReplyDelete
  3. salam..kita singgah melawat..dri segmen same..done jadi follower 5:P jom singgah sini http://akmaluv90.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html thanx ye:P

    ReplyDelete
  4. yeah..done follow #6 ...dari segmen AmerCorner gak...jemput singgah...


    http://jijicrisis.blogspot.com/2012/06/segmen-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  5. hi

    http://luvlymunger0se.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html
    dtg join sini

    ReplyDelete
  6. Follow dari segmen yang sama :)
    >http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/06/segmen-team-follow-back-by-amer-corner.html
    Jemput Join Giveaway Ni sekalii ^^
    > http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/05/miss-jijie-1st-giveaway.html
    > http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-nina-kiki.html

    ReplyDelete
  7. done follow.
    jemput singgah :)

    http://lovebubbling.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  8. hye singgah sini !! ^^

    done follow, follow back ya :D

    dari segmen yang sama :D

    http://pinkmerahlembut.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  9. Hye..Singgah sini dr segmen yg sama.Done follow u.#11
    http://ainilittlesweet.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum , sya dri segmen yg sama . #TEAMFOLLOWBACK#
    http://eyda-nur.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  11. singgah dari segmen yg sama..dah follow sini.. :)

    http://norumara.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  12. salam..
    singgah sini
    dari segmen yang sma..
    done follow
    http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  13. hai.. singgah disini.^_^
    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorne.html

    ReplyDelete
  14. dari segmen yang sama
    follow kamu

    http://cioccolatoworld.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  15. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html
    salam ukhwah!

    ReplyDelete
  16. MISS Z BERCELOTEH follow dan datang sini..
    dari segmen yang sama.. jemputlah datang ke blog :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  17. salam..
    singgah sini dari segment yg sama.

    done follow awk.

    jemput singgah n follow me back erk..

    http://iehahfarihah.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amer-corner.html
    thank.

    ReplyDelete
  18. done follow(20#),hit me back k..
    btw,you have an awesome blog!!

    http://absolutelybizare.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  19. datang dari segmen yang sama :) salam kenal, dah follow blog ni!

    jemput ke blog saya ye :D

    http://ajamoppical.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  20. hai, done follow 22
    sorie lambat blogwalking..ehhehh
    dah bertambah follower nie..keeping blogging taw!
    Segment : Team Follow Back by AmerCorner
    Gara-gara idea . . .

    ReplyDelete
  21. http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    salam ukhwah..
    Alhamdulillah, follow sini..
    semoga dengan sedikit usaha kita dialam maya ini menjadi salah satu saham (pahala) kita utk akhirat..insyaAllah.. ^_^

    ReplyDelete
  22. dari segmen yg sama..
    GUD LUCK
    http://nnaaqua91.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  23. Dari segmen sama :D
    http://bielaundefined.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  24. dr segmen sama
    wani follow sini :)

    http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    salam perkenalan^^

    ReplyDelete
  25. done follow sini :)

    id : ieraassyiera.blogspot.com

    kalau belum follow lagi, pergi ke sini yea : http://ieraassyiera.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amer-corner.html

    komen sekali na :)

    ReplyDelete
  26. follow sini dr segmen same :)
    http://miszfarahanis.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  27. follow sini dr segmen yg sama..

    http://lienazetty.blogspot.com/2012/06/segmen-team-follow-back-by-amerconer.html

    ReplyDelete
  28. Hye. Kita dtg dari segmen yg sama ! dh follow sini . Hope Boleh follow balek ! #31

    http://iza-zaty.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  29. hye!kita dah follow awk. jom nengok kita pulak.

    http://lilyerliyani.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  30. dari segment yg sama..nice blog.. singah dan follow me back yea :)

    http://threeseptemberfingers.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  31. dari segmen yang sama juga...salam perkenalan..jemput singgah yer
    http://missainbisikanhati92.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  32. done folow! 34

    http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  33. dari segment yang sama. done follow u. hope can follow me back. tq :)
    http://sweetlove-sweetsourlife.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  34. hye tuan blog!
    dtg dr segmen sama..
    done follow..
    follow me back k..:)
    http://chocolateholic4eva.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html
    btw, nice ur blog!

    ReplyDelete
  35. hi , singgah sini dari segmen yag sama :)
    http://appleshera.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  36. datang ziarah dari segmen yg sama dan done following... (n_n)

    http://pening-pala.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  37. Hi, sye datang dari segmen yg same..sye dah follow awk, awk follow balik ye! Thanks!

    http://aizanshazlin.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  38. SALAM ZIARAH,

    http://umikasum.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    FOLLOWER KE 41

    ReplyDelete
  39. singgah dari segmen yang sama and done follow u :)
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete
  40. hyeeeeeee saya skodeng awak :)
    saya dah follow awak :D

    http://fafaeha.blogspot.com/2012/06/segment-team-follow-back-by-amercorner.html

    ReplyDelete